Loading...

ENG Version  |  BM Version

PRIVACY NOTICE


A. Introduction
Coway (Malaysia) Sdn. Bhd. (Formerly known as "Woongjin Coway (Malaysia) Sdn. Bhd.") ("Coway", "we", "our" or "us") values and is committed to protecting the Personal Data (as defined below). This Privacy Notice ("Notice") explains our collection, processing, storage, retention and disclosure of your Personal Data as required under the Personal Data Protection Act 2010.

Kindly note that we reserve the right to change, amend and/or vary this Notice at any time. The most current version of this Notice will be made available on Coway's website at https://www.coway.com.my/privacy-notice ("Link"). Please check this Notice on the Link from time to time and particularly before you submit additional Personal Data to us.

B. Collection of Personal Data

  1. We collect and process personal data in the course of your dealings with us, which includes without limitation:
    1. your personal details, such as your name, company name, residential address, contact number, email address, date of birth, race, gender, marital status, national registration identity card number, passport number and nationality,
    2. your payment details, such as your debit / credit card number and issuing bank of your debit / credit card; and
    3. any details relating to any other person(s) who may be identified from the information, data or document you submitted to us; or
    4. any other personal information you provide to us in the course of your dealing with us.

    5. (collectively referred to as "Personal Data")

  1. We may collect Personal Data:
    1. when you ask us about our product(s) or service(s) or otherwise communicate with us;
    2. when you enter into a contract with us;
    3. when you participate in our promotional events;
    4. from publicly available sources;
    5. when you access our website;
    6. when we provide any goods or services to you;
    7. when you provide us with feedback; or
    8. where relevant, from third parties.

C. Purposes

  1. We may use the Personal Data in a number of ways, including but not limited to the following purposes:
    1. providing customer care and enhancing customer satisfaction, including but not limited to, resolving complaints, dealing with and/or responding to requests and enquiries, warranty, returns and other after sales services;
    2. managing and maintaining our relationship with you;
    3. keeping you informed of products or services of Coway, promotions, discounts, and/or events;
    4. for internal record keeping or other administrative purposes;
    5. for statistical analysis purposes;
    6. for recruitment purposes;
    7. for information management and security purposes, including but not limited to managing and administrating e-mail, handling and investigating any security related issue, vulnerability, and/or incidents;
    8. to exercise of any functions conferred by law and/or towards the administration of justice; and/or
    9. for any purpose incidental, ancillary or in furtherance to the abovementioned purposes

    10. (collectively referred to as "Purposes").

D. Disclosure to Third Parties

  1. If and when necessary in connection with the above purposes, your Personal Data may be disclosed and / or transferred to third parties which may or may not be located outside Malaysia, including but not limited to:
    1. our affiliates;
    2. our employees, authorised agents or contractors and other third party service providers who provide services to Coway for any of the Purposes contemplated at Paragraph 3;
    3. external professional advisors and auditors; and/or
    4. governmental departments and authorities.

    In addition to the above, we may also disclose and transfer Personal Data to the above third parties for the purposes of any corporate exercise involving Coway including any merger or acquisition.

E. Security of Personal Data

  1. We maintain appropriate technical and organizational security measures to protect the security of the Personal Data against loss, misuse, unauthorized access, disclosure or alteration.

F. Access and Correction

  1. You may review, change or request deletion of your personal information by sending us a written request via the e-mail address as provided in Paragraph 14 below.
  2. To the extent permitted by law, we may reject your request and will provide a reason for such rejection; or impose a prescribed fee on you.

G. Consent, Withdrawal of Consent and Opt-Out

  1. Except as otherwise provided in this Notice, we only collect the Personal Data that you provide to us. If you would prefer that we do not collect Personal Data from you, please do not provide us with any such information or access our website. By visiting our website, providing Personal Data to us, or otherwise interacting with us, you shall be deemed to have read and consent to our processing of the Personal Data in the manner as described in this Notice. You may withdraw your consent to our processing for any of the above Purposes, at any time by contacting us via the contact detail provided below at Paragraph 14. If we do not receive any notification from you concerning our processing of your Personal Data, we shall proceed to continue to process the same for the Purposes as set out above, on the basis that you have consented to our current as well as all our previous processing of the Personal Data in accordance with this Notice.
  2. Please note that we may not be able to provide you with our goods or services if you do not provide us with your consent or withdraw your consent for any of the Purposes.
  3. Notwithstanding any other provision in this Notice, you may opt out of or unsubscribe from receiving our promotional materials by emailing us via the contact detail provided at Paragraph 14.
  4. Where you provide us with Personal Data of other data subject(s), you agree that you shall ensure that the data subject(s) has given consent to this Notice.

H. Our Websites

  1. We may provide links to other websites. Please note that we are not responsible for those websites. If you link to or otherwise visit any other site, please review the privacy policies posted at that site.
  2. A "cookie" is an element of data that can be sent to your browser. Your browser may then store it on your system based on the preferences you have set on your browser. Cookies gather information about your operating system including, but not limited to, browser type, and Internet Protocol (IP) address. Our websites use this information to analyze the traffic on our websites, and better serve you when you return to our websites. It is not our intention to use such information to personally identify a user. You have the option to configure your Internet browser to notify you when you receive a cookie, giving you the chance to decide whether to accept it. Further, you have the option to block all cookies. Please note, however, that if you refuse or otherwise block cookies you may not be able to use all of the functionality available on the website.

I. Inquiries or Complaints

  1. Should you require further information or have any complaints regarding the processing of your Personal Data, kindly contact us through contact details as follows:

  2. Designation  of the contact person : PDPA Officer
    Telephone number : 1 800-888-111
    Email : pdpa@coway.com.my
    Website :

    www.coway.com.my




NOTIS PRIVASI


A. Pengenalan
Coway (Malaysia) Sdn. Bhd. (Formerly known as "Woongjin Coway (Malaysia) Sdn. Bhd.") ("Coway", "kita" atau "kami") menghargai dan komited dalam melindungi Data Peribadi (seperti yang ditakrifkan di bawah). Notis Privasi ini ("Notis") menerangkan tentang pengutipan, pemprosesan, penyimpanan, pengekalan dan pendedahan Data Peribadi anda sebagaimana yang diperuntukkan di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Sila ambil perhatian bahawa kami merizabkan hak untuk menukar, meminda dan/atau mengubah Notis ini pada bila-bila masa. Versi terkini Notis ini akan disediakan di laman web Coway di https://www.coway.com.my/privacy-notice ("Pautan"). Sila periksa Notis ini pada Pautan ini dari semasa ke semasa, terutamanya sebelum anda menyerahkan Data Peribadi tambahan kepada kami.

B. Pengumpulan Data Peribadi

  1. Kami mengumpul dan memproses data peribadi semasa anda berurusan dengan kami, yang termasuk tetapi tidak terhad kepada:
    1. butiran peribadi anda seperti nama, nama syarikat, alamat kediaman, nombor telefon, alamat e-mel, tarikh lahir, bangsa, jantina, status perkahwinan, nombor kad pengenalan, nombor pasport dan kewarganegaraan,
    2. butiran pembayaran anda, seperti nombor kad debit / kredit anda dan nama bank yang mengeluarkan kad debit / kad kredit anda; dan
    3. butiran lain yang berkaitan dengan individu lain yang mungkin dikenal pasti dari maklumat, data atau dokumen yang anda berikan kepada kami; atau
    4. sebarang maklumat peribadi lain yang anda berikan kepada kami semasa anda berurusan dengan kami.

    5. (secara kolektif dirujuk sebagai "Data Peribadi")

  1. Kami mungkin mengumpul Data Peribadi:
    1. apabila anda membuat pertanyaan atau berkomunikasi dengan kami mengenai produk atau perkhidmatan kami;
    2. apabila anda membuat kontrak dengan kami;
    3. apabila anda mengambil bahagian dalam acara promosi kami;
    4. dari sumber umum sedia ada;
    5. apabila anda mengakses laman web kami;
    6. apabila kami menyediakan sebarang barangan atau perkhidmatan kepada anda;
    7. apabila anda memberikan maklum balas kepada kami; atau
    8. jika berkaitan, dari pihak ketiga.

C. Tujuan

  1. Kami boleh menggunakan Data Peribadi anda dalam beberapa cara, termasuk tetapi tidak terhad kepada tujuan berikut:
    1. menyediakan penjagaan pelanggan dan meningkatkan kepuasan pelanggan, yang termasuk tetapi tidak terhad kepada menyelesaikan aduan, mengurus dan / atau membalas permintaan dan pertanyaan, jaminan, pulangan dan perkhidmatan selepas jualan lain;
    2. menguruskan dan mengekalkan hubungan kami dengan anda;
    3. memaklumkan anda mengenai produk atau perkhidmatan Coway, promosi, diskaun, dan / atau acara;
    4. untuk penyimpanan rekod dalaman atau tujuan pentadbiran lain;
    5. untuk tujuan analisis statistik;
    6. untuk tujuan pengrekruitan;
    7. untuk pengurusan maklumat dan tujuan keselamatan, termasuk tetapi tidak terhad kepada pengurusan dan pentadbiran e-mel, pengendalian dan penyiasatan sebarang isu berkaitan keselamatan, kerentanan, dan / atau insiden;
    8. menjalankan apa-apa fungsi yang diberikan oleh undang-undang dan / atau ke arah pentadbiran keadilan; dan / atau
    9. bagi apa-apa tujuan bersampingan dalam penerusan tujuan yang tersebut di atas

    10. (secara kolektif dirujuk sebagai "Tujuan").

D. Pendedahan Kepada Pihak Ketiga

  1. Jika dan apabila perlu, berkaitan dengan tujuan di atas, Data Peribadi anda boleh didedahkan dan/atau dipindahkan kepada pihak ketiga yang mungkin berada di dalam atau di luar Malaysia, termasuk tetapi tidak terhad kepada:
    1. pihak sekutu kami;
    2. pekerja, ejen atau kontraktor yang diberi kuasa dan penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang lain yang memberikan perkhidmatan kepada Coway untuk mana-mana Maksud yang dimaksudkan dalam Perenggan 3;
    3. penasihat profesional luar dan juruaudit ; dan / atau
    4. jabatan dan pihak berkuasa kerajaan.

    Di samping itu, kami juga boleh mendedahkan dan memindahkan Data Peribadi kepada pihak ketiga di atas untuk tujuan apa-apa usaha korporat yang melibatkan Coway termasuk sebarang penggabungan atau pengambilalihan.

E. Keselamatan Data Peribadi

  1. Kami mengekalkan langkah-langkah keselamatan teknikal dan organisasi yang sesuai untuk melindungi keselamatan Data Peribadi daripada kerugian, penyalahgunaan, akses tanpa kebenaran, pendedahan atau pengubahan.

F. Akses dan Pembetulan

  1. Anda boleh menyemak, menukar atau meminta penghapusan maklumat peribadi anda dengan menghantar permintaan bertulis melalui alamat e-mel seperti yang diperuntukkan dalam Perenggan 14 di bawah.
  2. Setakat yang dibenarkan oleh undang-undang, kami boleh menolak permintaan anda dan akan memberikan sebab untuk penolakan tersebut; atau mengenakan suatu fee yang ditetapkan kepada anda.

G. Kebenaran, Penarikan Kebenaran dan Opsyen-Keluar (Opt-Out)

  1. Kecuali jika diperuntukkan selainnya dalam Notis ini, kami hanya mengumpul Data Peribadi yang anda berikan kepada kami. Jika anda tidak bersetuju Data Peribadi anda dikumpul oleh kami, sila jangan memberikan maklumat anda atau mengakses laman web kami. Dengan melawat laman web kami, memberikan Data Peribadi kepada kami, atau berinteraksi dengan kami, anda akan dianggap telah membaca dan memberikan persetujuan kepada kami untuk memproses Data Peribadi melalui cara yang dinyatakan dalam Notis ini. Anda boleh menarik balik persetujuan anda terhadap pemprosesan data peribadi kami untuk tujuan-tujuan di atas, pada bila-bila masa dengan menghubungi kami melalui butiran perhubungan yang diberikan di Perenggan 14. Jika kami tidak menerima apa-apa notifikasi daripada anda mengenai pemprosesan Data Peribadi anda, kami akan terus memproses untuk Tujuan sebagaimana dinyatakan di atas, atas dasar bahawa anda teleh memberikan persetujuan semasa dan terdahulu untuk pemprosesan Data Peribadi menurut Notis ini.
  2. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin tidak dapat memberikan barangan atau perkhidmatan kami jika anda tidak memberi persetujuan atau menarik balik persetujuan anda untuk mana-mana Tujuan.
  3. Walau apa pun peruntukan lain dalam Notis ini, anda boleh menarik diri (Opt out) atau menghentikan langganan bahan promosi kami dengan menghantar e-mel kepada kami ke butiran perhubungan yang diberikan di Perenggan 14.
  4. Di mana anda memberikan kami Data Peribadi subjek data lain, anda bersetuju bahawa anda hendaklah memastikan bahawa subjek data telah memberi persetujuan terhadap Notis ini.

H. Laman Web Kami

  1. Kami mungkin menyediakan pautan ke laman web lain. Adalah dimaklumkan bahawa kami tidak bertanggungjawab terhadap laman web tersebut. Sekiranya anda memaut atau sebaliknya melawat mana-mana laman web lain, sila semak dasar privasi yang diposkan di laman web tersebut.
  2. "Cookie" adalah elemen data yang boleh dihantar ke pelayar (browser) anda. Pelayar anda kemudian boleh menyimpannya pada sistem anda berdasarkan keutamaan yang telah anda tetapkan pada pelayar anda. Cookies mengumpul maklumat mengenai sistem pengendalian anda termasuk, tetapi tidak terhad kepada, jenis pelayar, dan alamat Protokol Internet (IP). Laman web kami menggunakan maklumat ini untuk membuat analisa lalu lintas di laman web kami untuk tujuan memberikan anda layanan yang lebih baik apabila anda kembali ke laman web kami. Bukan niat kami untuk menggunakan maklumat sedemikian untuk mengenal pasti pengguna secara peribadi. Anda mempunyai pilihan untuk mengkonfigurasi pelayar Internet anda untuk memaklumkan anda apabila anda menerima cookie, memberikan anda peluang untuk memutuskan sama ada untuk menerimanya atau tidak. Selanjutnya, anda mempunyai pilihan untuk menyekat semua cookies. Sila ambil maklum bahawa jika anda menolak atau sebaliknya menyekat cookies anda mungkin tidak dapat menggunakan semua fungsi yang terdapat di laman web.

I. Pertanyaan Atau Aduan

  1. Sekiranya anda memerlukan maklumat lanjut atau mempunyai sebarang aduan mengenai pemprosesan Data Peribadi anda, sila hubungi kami melalui butiran hubungan seperti berikut:

  2. Jawatan Orang Hubungan : Pegawai PDPA
    Telephone number : 1 800-888-111
    Emel : pdpa@coway.com.my
    Laman Web :

    www.coway.com.my